Sfârșitul colonelului Ghadafi este "foarte aproape"

720
Sfârșitul colonelului Ghadafi este
Sfârșitul colonelului Muammar Ghadafi este "foarte aproape" și va fi, fără îndoială, "catastrofal", a estimat, sâmbătă, președintele Consiliului Național de Tranziție (CNT), Mustafa Abdeljalil, confirmând contacte cu "primul cerc" al fostului lider libian, informează Agerpres.

"Avem contacte cu reprezentanți ai primului cerc din jurul colonelului Ghadafi. Totul arată că sfârșitul său este foarte aproape", a declarat Abdeljalil, în cadrul unei conferințe de presă. "Dacă Ghadafi vrea să renunțe la putere, dorim ca el să anunțe personal acest lucru. Însă, credem că el nu va face aceasta", a mai spus președintele CNT.

Abdeljalil se așteaptă la un sfârșit "catastrofal" pentru Ghadafi și ai săi. "Mă aștept, de asemenea, ca el să creeze o situație de anarhie în Tripoli", a adăugat liderul rebeliunii libiene, cu baza la Benghazi (est).

În ultima săptămână, rebelii libieni au strâns considerabil cercul în jurul Tripoli, reușind să cucerească orașul Zawiyah, situat la circa 40 de kilometri de capitala libiană. Forțele guvernamentale au pierdut teren și pe alte fronturi, la Zliten ca și la Brega.

Estimând viitoare lupte la Tripoli, președintele CNT i-a îndemnat pe rebeli să "protejeze viața și bunurile populației", precum și "instituțiile și bunurile publice", dând dovadă astfel de "o mare responsabilitate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4743 secunde