Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de închisoare

63
Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de închisoare - berlusconi-1375461325.jpg

Articole recomandate

Curtea de Casație din Italia a confirmat condamnarea la patru ani de închisoare în cazul lui Silvio Berlusconi în procesul Mediaset, relatează AFP. Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, nu va ajunge în închisoare datorită vârstei înaintate și ar putea sta în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunității. Instanța a decis totodată rejudecarea în apel a interdicției de a exercita o funcție publică timp de cinci ani.

Curtea de Casație din Italia a confirmat, joi, pedeapsa cu închisoarea pentru fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi pentru fraudă fiscală și a decis rejudecarea în apel a interdicției de a exercita o funcție publică timp de cinci ani.

În dosarul Mediaset, "Il Cavaliere" a fost deja condamnat pentru fraudă fiscală, în primă instanță și în apel, la patru ani de închisoare și la cinci ani de interdicție de a exercita orice mandat public.

Cei doi avocați ai lui Berlusconi au încercat miercuri să dovedească în fața instanței supreme nevinovăția lui.

În luarea deciziilor de către prima instanță și în apel "lipsesc (...) dovezi că Berlusconi a participat la presupusa infracțiune", a declarat Niccolo Ghedini, un avocat al lui Berlusconi.

Potrivit lui Franco Coppi, celălalt avocat, "Silvio Berlusconi trebuia să fie achitat chiar în prima instanță".

"Berlusconi, așa cum știu toți, s-a consacrat în întregime politicii, începând din 1994 (data debutului său în politică), și nu s-a mai ocupat de administrarea societăților sale", a adăugat Coppi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Berlusconi se teme pentru viața lui
Pagina a fost generata in 0.423 secunde