Silviu Berlusconi a fost externat din spital după șase săptămâni de tratament

129
Silviu Berlusconi a fost externat din spital după șase săptămâni de tratament - 42b72d6bd1-1684500867.jpg

Articole de la același autor

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a părăsit vineri spitalul din Milano unde fusese internat în urmă cu şase săptămâni pentru leucemie şi o infecţie pulmonară, informează AFP.


El fusese internat în acest spital prestigios pentru a trata o stare de slăbiciune legată de o infecţie pulmonară, însă medicii au dezvăluit că el suferă de leucemie cronică.


Berlusconi s-a adresat la începutul lui mai simpatizanţilor săi pentru prima dată după internare, într-un mesaj video, din camera de spital, aşezat la un birou cu un stindard al partidului şi un drapel italian în spatele lui.


Silvio Berlusconi a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, inclusiv după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în 2020.


Parcursul lui Berlusconi, a cărui moarte politică a fost anunţată hazardat de multe ori, se confundă cu istoria Italiei în ultimii 30 de ani. Prim-ministru de trei ori între 1994 şi 2011, el este în prezent senator şi preşedintele partidului său de dreapta Forza Italia, un partener minor al guvernului de coaliţie condus de actuala şefă de extremă dreapta a guvernului, Giorgia Meloni.


Fan al fotbalului, Silvio Berlusconi a prezidat timp de 31 de ani AC Milan, care a câştigat de cinci ori Liga Campionilor în timpul lui, înainte de a-l vinde în aprilie 2017 unor investitori chinezi. În prezent, el este proprietarul clubului Monza.


Cariera sa a fost marcată de asemenea de scandaluri şi de probleme juridice care, în timpul ultimului deceniu, s-au concentrat asupra unor proceduri legate de faimoasele sale petreceri sexuale „Bunga Bunga”.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2144 secunde