Corespondență din Yalova de la Alina Bârgăoanu-Vasiliu și Adina Bocai

Concurs Simpozion al ziariștilor, la Yalova

322

Articole de la același autor

Ieri a debutat, la Yalova, cea de-a doua ediție a Simpozionului ziariștilor, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Lumii Turcice, organizat de Centrul pentru Conservarea, Promovarea și Cercetarea Folclorului din Lumea Turcă (YAFEM). Peste 30 de jurnaliști din Kosovo, Macedonia, Cipru de Nord, Azerbaijan, Bulgaria, zona Caucazului, România și Turcia participă, timp de două zile, la discuții care vizează, în primul rând, problemele turcilor din diaspora.
"Noi suntem doar inițiatorii, dezbaterile pe parcursul celor două zile vă vor aparține dumneavoastră. Scopul acțiunilor organizate de noi este acela de a ne cunoaște mai bine, de această dată, și prin intermediul media, motiv pentru
care această întâlnire este foarte importantă. În calitate de organizatori vom sprijini toate inițiativele dumneavoastră pentru promovarea valorilor lumii turcice", a declarat, în deschiderea simpozionului, președintele YAFEM, Ozer Koyuncu.
În prima zi a întâlnirii, jurnaliști și profesori universitari din Turcia, Turkistanul de Est, Balkarya și Azerbaijan au adus în prim plan probleme precum efectele globalizării asupra păstrării și promovării valorilor culturale ale lumii turcice și necesitatea unui alfabet comun pentru toate popoarele de limbă turcă.
Simpozionul va continua astăzi cu discuții pe marginea strategiilor de comunicare.
În acest timp, festivalul continuă, seară de seară echipele participante evoluând pe scene în aer liber din localități învecinate Yalovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9544 secunde