Siria: Coaliția ar fi ucis din greșeală rebeli aliați

116
Siria: Coaliția ar fi ucis  din greșeală rebeli aliați - siria-1465730962.jpg

Articole recomandate

Coaliția împotriva grupării Statul Islamic (SI) ar fi ucis din greșeală rebeli aliați în cursul unui bombardament aerian, la sfârșitul lui mai, în nordul Siriei, a informat un purtător de cuvânt militar american, citat de AFP.

Coaliția a fost informată că "patru membri ai grupurilor care luptă împotriva grupării Statul Islamic" se poate să fi fost uciși într-o lovitură aeriană pe 28 mai, în apropierea orașului Marea (nord), a afirmat colonelul Patrick Ryder, purtător de cuvânt al CENTCOM, comandamentul militar american în Orientul Mijlociu. "A fost deschisă o anchetă asupra acestui incident", a explicat purtătorul de cu-vânt, care a confirmat informații apărute în cotidianul Wall Street Journal.

Potrivit CENTCOM, coaliția a efectuat trei bombardamente în ziua respectivă în această zonă din provincia Alep, la granița cu Turcia, unde, în ultimele săptămâni, au avut loc lupte sângeroase între jihadiști și rebeli.

Wall Street Journal a făcut cunoscut că rebelii bombardați aparțineau brigăzii Mutasim, care afirmă că a pierdut 10 luptători în bombardament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2114 secunde