Situaţie critică la Valencia. Patru morți și 19 dispăruți în urma unui incendiu uriaș, pe care pompierii nu reușesc să-l stingă

226
Situaţie critică la Valencia. Patru morți și 19 dispăruți în urma unui incendiu uriaș, pe care pompierii nu reușesc să-l stingă - nda4zwiwn2u4ngjjztmxyjmymmvhmzdl-1708675035.jpg

Articole recomandate

Este situație critică în Valencia, unde cel puțin patru persoane au murit și 19 sunt dispărute după ce un bloc de 14 etaje a fost mistuit de un incendiu puternic. Alți 14 oameni sunt răniți, inclusiv un copil și șase pompieri.

France Press vorbește despre 4 morți, în vreme ce El Pais anunță că cel puțin 14 oameni au fost răniți, printre care 6 pompieri. Echipele de salvare se tem că bilanțul victimelor ar putea fi mult mai mare, în condițiile în care este posibil ca mulți locuitori să fi rămas prinși în apartamentele în flăcări.


Incendiul a izbucnit la ultimul etaj al unuia dintre blocuri, joi după-masă, şi din motive încă necunoscute, focul s-a propagat cu viteză spre etajele inferioare. Vântul a aprins și blocul vecin.

Încă nu se poate pătrunde în incinta arsă, din cauză temperaturii foarte ridicate, iar pompierii încă lucrează din exterior, pentru a lichida incendiul.

Sunt 138 de apartamente în cele două blocuri date în folosință în 2009, din clădiri a rămas doar structura lor. Există teorii care susțin că materialele folosite pentru fațada clădirii sunt cauza extinderii atât de violente a focului.

Au fost decretate 3 zile de doliu și au fost anulate spectacolele pirotehnice de la acest final de săptămână.


sursa foto: Profimedia Images/Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3024 secunde