Socrii premierului scoţian, blocaţi în Fâşia Gaza după atacul Hamas

289
Socrii premierului scoţian, blocaţi în Fâşia Gaza după atacul Hamas - skynewshumzayousafsnp6320599-1697289546.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul scoţian Humza Yousaf - a cărui familie este blocată în Gaza - a acuzat guvernul britanic că nu preţuieşte vieţile palestinienilor la fel de mult ca pe cele israeliene, relatează POLITICO.


Yousaf a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că soacra şi socrul său sunt blocaţi în Gaza de la atacul surpriză al Hamas asupra Israelului de la sfârşitul săptămânii trecute. Cuplul, care este din Dundee, a călătorit în Gaza săptămâna trecută pentru a vedea o rudă bolnavă şi alţi membri ai familiei, inclusiv mai mulţi copii.


Vorbind pentru Sky News, Yousaf a declarat vineri că premierul britanic Rishi Sunak nu l-a contactat încă în legătură cu situaţia familiei sale şi că este "furios şi dezamăgit" că nu a primit niciun răspuns după ce i-a scris ministrului de externe James Cleverly, care a fost în Israel. O sursă din guvernul britanic familiarizată cu acest caz a declarat pentru POLITICO că Cleverly a abordat situaţia lui Yousaf cu guvernul israelian.


Cu toate acestea, Yousaf a declarat că unii politicieni britanici au fost incapabili să arate un "grăunte de simpatie pentru poporul din Gaza".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5415 secunde