Software pentru traducerea lătratului câinilor

435

Articole de la același autor

Cercetătorii maghiari lucrează la un program de computer care traduce lătratul câinilor, informează hit.ro. Programul i-ar putea ajuta pe stăpâni să înțeleagă mai bine emoțiile primare ale animalelor, a indicat specialistul în etologie Csaba Molnar.
Molnar și colegii săi de la Universitatea ELTE din Budapesta au testat programul, care a putut distinge reacțiile emoționale ale unui număr de 14 câini, de la crescătoria Mudi, în șase situații: atunci când animalul este singur, când vede o minge, când se joacă, dacă se bate, când întâlnește un străin și când pleacă la plimbare.
Molnar a declarat că acest program poate fi utilizat la conceperea unui dispozitiv util pentru comunicarea dintre om și câine. Programul a recunoscut corect, în proporție de 43%, reacțiile emoționale ale câinilor, pe baza lătratului și scheunatului lor. Cercetătorii spun că programul poate fi îmbunătățit.
Molnar a mai indicat că studiul cercetătorilor maghiari a furnizat și informații potrivit cărora chiar și oamenii care nu au experiență în legătură cu câinii pot înțelege diferite tipuri de lătrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4806 secunde