A început "Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin"

592

Articole de la același autor

Ieri, a început "Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Campania este derulată de Asociația Europeană a Cancerului de Col Uterin (ECCA), se va derula până pe 26 ianuarie și are drept scop creșterea nivelului de informare a tuturor femeilor cu privire la modalitățile de prevenire a cancerului de col uterin.
Cauza maladiei este papilomavirusul uman (HPV). Boala se definește prin creșterea anormală și necontrolată a celulelor din care este constituit colul uterin. Există peste 100 de tipuri de virus. Unele nu cauzează cancer. Tipurile de risc înalt, însă, pot determina apariția de celule anormale. Simptomele apar numai în fazele avansate ale bolii.
În întreaga lume, cancerul de col uterin este al doilea ca frecvență la femeile care au sub 45 de ani. Depistată la timp, maladia poate fi vindecată, pentru că majoritatea anomaliilor celulelor aflate în fază incipientă fie se remit spontan, fie răspund bine la tratament și este împiedicată progresia către cancer. Cea mai bună metodă de depistare a bolii este testul Babeș-Papanicolau. Din păcate, în țara noastră puține femei își fac investigații pentru depistarea precoce a bolii, iar atunci când o fac, medicii descoperă că maladia este în fază avansată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.963 secunde