Spania își retrage avioanele de patrulare din Libia

536
Spania  își retrage avioanele  de patrulare  din Libia - avionlibia-1318435582.jpg
Spania va retrage, sâmbătă, cele patru avioane de patrulare aeriană F18 care iau parte la misiunea internațională din Libia, a anunțat, ieri, ministrul spaniol al Apărării, Carme Chacon, în timpul unei videoconferințe cu militarii din cadrul trupelor spaniole din afara granițelor țării, cu ocazia Zilei Naționale.

Avioanele vor reveni în Spania, însă vor rămâne pe poziții, în cazul unor eventuale schimbări care pot surveni în Libia și care ar face necesară revenirea lor în misiunea internațională. În declarații făcute la TVE, Chacon a arătat că "Libia a redevenit stăpână pe destinul său" și de aceea nu mai este nevoie de prezența forțelor aeriene spaniole. "Consiliul Național de Tranziție readuce țara pe un făgaș normal", a precizat ea.

În luna martie, premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero anunța că Spania își asumă responsabilitatea de a pune în aplicare rezoluția 1973 a ONU, cu privire la impunerea unei zone de excludere aeriană în Libia. Mijloacele puse la dispoziție de Spania pentru intervenția aliaților în țara africană au fost un avion cisternă și patru avioane F18 de patrulare în zona de excludere aeriană, plus o fregată, un subma-rin și un avion de supraveghere maritimă pentru impunerea embar-goului asupra Libiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3643 secunde