Avion militar turc, atacat de tiruri antiaeriene

411
Avion militar turc, atacat de tiruri antiaeriene - avion-1316469983.jpg
Un avion turc de transport militar a fost vizat sâmbătă de tiruri ale apă-rării antiaeriene, deasupra Libiei, în timp ce parașuta ajutoare umanitare în această țară, relatează Agerpres.
Două avioane turcești de tip C-130 au parașutat sâmbătă, 22 de tone de pachete umanitare în zona orașului libian Bani Walid, ai cărui locuitori au nevoie de ajutor urgent. Unul dintre aceste aparate a fost vizat de tiruri de origine necunoscută, a precizat un martor, care se afla la bordul avionului.
Piloții au efectuat manevre de urgență pentru a scăpa de tiruri, care în final nu au atins aparatul de zbor. Aeronava a revenit ulterior, fără probleme, la baza sa din Turcia, după o escală la Benghazi pentru a constata eventuale pagube, a adăugat agenția.
Autoritățile turce le-au transmis oficialilor din cadrul Consiliului Național de Tranziție (CNT) coordonatele geografice ale locului în care s-a produs incidentul, pentru a stabili dacă tirurile proveneau de la trupele loiale colonelului Muammar Gaddafi sau de la combatanții CNT, a precizat la rândul său cotidianul turc Hurriyet.
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat un turneu în țările "Primăverii arabe" săptămâna trecută și a mers la Tripoli vineri, unde s-a întâlnit cu liderii CNT.
Lupte violente au avut loc sâmbătă și duminică între forțele noilor autorități libiene și susținătorii liderului înlăturat de la putere, Muammar Kadhafi, la Bani Walid, unul dintre ultimele bastioane ale combatanților loiali fostului regim libian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Actual : New York-ul, în alertă maximă
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Actual : Grecia, exclusă din UE
Pagina a fost generata in 0.9227 secunde