Spania sub șoc: Declarația care aruncă în aer Europa

687
1
Spania sub șoc: Declarația care aruncă în aer Europa - spania93585300-1344969211.jpg
Guvernul Spaniei ia în considerare o cerere pentru un ajutor suveran, a declarat marți comisarul pentru Afaceri Economice și Monetare, Olli Rehn, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, menționează Realitatea.net.

Guvernul de la Madrid susține că lucrează cu autoritățile de la Bruxelles pentru deblocarea unui ajutor de urgență de 30 de miliarde de euro pentru băncile spaniole, în cadrul unui plan aprobat în iulie, destinat susținerii sectorului financiar.

Pe de altă parte, Rajoy a declarat că la începutul lunii septembrie se va întâlni la Madrid cu cancelarul Germaniei Angela Merkel, în compania unui număr mare de oameni de afaceri germani și spanioli. În aceeași lună acesta urmează să facă o vizită la Roma, pentru discuții cu premierul Mario Monti.

Analiștii economici europeni sunt de părere Spania este prea mare pentru a fi susținută financiar de colegii din zona euro,iar o eventuală intrare în incapacitate de plată a Madridului ar aduce haos în Europa, mai scrie Realitatea.net.

Citește mai mult...

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5882 secunde