Spania va renunţa la programul „vizelor de aur” pentru investitorii imobiliari

194
Spania va renunţa la programul „vizelor de aur” pentru investitorii imobiliari - 1-1712647488.jpg

Articole de la același autor

Spania va renunţa la programul aşa-numitor „vize de aur” ce le acordă drept de rezidenţă străinilor care fac investiţii de cel puţin 500.000 de euro pe piaţa imobiliară din ţară, a declarat prim-ministrul Pedro Sanchez, transmite agenţia Reuters.

Desfiinţarea programului va ajuta la a face accesul la locuinţe convenabile „un drept în loc de o afacere speculativă”, a explicat Sanchez.

Programul le permite cetăţenilor din afara Uniunii Europene care investesc cel puţin 500.000 de euro - fără a contracta un credit ipotecar - pe piaţa imobiliară spaniolă să obţină un permis special de a locui şi munci în ţară timp de trei ani.

„Astăzi, 94 din 100 de astfel de vize sunt legate de o investiţie imobiliară în oraşele mari care se confruntă cu o piaţă foarte tensionată şi unde este aproape imposibil de găsit o locuinţă decentă pentru cei care deja trăiesc, muncesc şi îşi plătesc taxele aici”, a spus Sanchez.

Ţara vecină Portugalia şi-a modificat recent programul propriu de „vize de aur”, din care a exclus investiţiile imobiliare pentru a răspunde crizei în acest domeniu. Străinii care vor să îşi asigure drept de rezidenţă îşi pot plasa totuşi banii în fonduri de investiţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0818 secunde