Spitalele grecești, în grevă

55
Spitalele grecești, în grevă - medicigreva-1374688189.jpg

Articole recomandate

În spitalele de stat din Grecia mai funcționează doar secțiile de urgență, ca urmare a grevei convocate de sindicatele din sectorul medical în semn de protest față de concedierile impuse de troica europeană în schimbul salvării financiare a țării, informează agenția EFE. 

Cei aproximativ 2.500 de angajați din sectorul medical de stat fac parte din cei 25.000 de funcționari publici care vor fi plasați în așa-numita schemă de rezervă a muncii, în baza căreia vor încasa 75 % din salariul lor timp de opt luni, perioadă în care se va evalua poziționarea lor pe alte posturi sau concedierea definitivă. 

Ministrul sănătății Adonis Georgiadis a cerut suspendarea grevei și a promis că niciun angajat din spitalele publice nu va fi concediat, ci pur și simplu "repoziționat", și că nu se va închide niciun spital. 

Totuși sindicatele au denunțat "desființarea sănătății publice" și nu au încredere că angajații trecuți pe respectiva schemă de rezervă nu vor fi concediați. 

Deocamdată, Ministerul Sănătății a anunțat transformarea a șase spitale din Atena în centre de sănătate, care este un nivel inferior în cadrul organigramei medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Actual : Antonis Samaras remaniază Guvernul
Pagina a fost generata in 0.652 secunde