Statele arabe îndeamnă Arabia Saudită să intre în Consiliul de Securitate al ONU

90
Statele arabe îndeamnă Arabia Saudită să intre în Consiliul de Securitate al ONU - onu-1382277760.jpg

Articole recomandate

Statele arabe au îndemnat sâmbătă Arabia Saudită să accepte intrarea în Consiliul de Securitate al ONU, începând cu 1 ianuarie 2014.

Ambasadorii statelor arabe la ONU au lansat acest apel într-un comunicat, la sfârșitul unei reuniuni, organizată după ce Riyadul a refuzat să intre în Consiliul de Securitate al ONU, din cauza unor dezacorduri privind soluționarea conflictului sirian. Potrivit acestui comunicat, liderii din Arabia Saudită ar trebui să "accepte să intre în Consiliul de Securitate și să continue misiunea lor curajoasă de apărare a intereselor noastre".

Totodată, ambasadorii și-au exprimat "respectul și înțelegerea" față de poziția Arabiei Saudite. Ei au adăugat că reprezentarea lumii arabe și musulmane la Consiliul de Securitate al ONU este crucială pentru Riyad, "în această perioadă istorică și importantă, în special pentru regiunea Orientului Mijlociu".

Arabia Saudită a refuzat vineri să intre în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a protesta față de "neputința" acestei instanțe și eșecul său de a rezolva conflictele din Orientul Mijlociu, în special criza siriană.

Această țară a fost aleasă joi pentru prima dată membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, alături de Ciad, Chili, Nigeria și Lituania. Mandatul lor de doi ani va începe la 1 ianuarie 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4909 secunde