Statele Unite, reacţie de ultim moment după cererea Ucrainei de interzicere generală a vizelor pentru ruşi

588
1
Statele Unite, reacţie de ultim moment după cererea Ucrainei de interzicere generală a vizelor pentru ruşi - america-1661236029.jpg
Statele Unite au respins luni cererea Ucrainei de interzicere generală a vizelor pentru ruşi, declarând că Washingtonul nu ar dori să închidă căile spre refugiu pentru disidenţii din Rusia şi pentru alţii vulnerabili la abuzuri ale drepturilor omului, relatează marţi Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut prima dată interzicerea vizelor într-un interviu la începutul acestei luni pentru Washington Post, spunând că ruşii "ar trebui să trăiască în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia".

Zelenski a lansat apoi un alt apel acum câteva săptămâni ca statele Uniunii Europene să interzică vizele pentru cetăţenii ruşi pentru ca blocul să nu devină un "supermarket" deschis oricui dispunând de mijloacele de a intra.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a impus deja restricţii de viză pentru oficialii Kremlinului, dar a precizat că se va concentra pe identificarea celor implicaţi în invadarea Ucrainei de către Rusia şi îi va trage la răspundere.

"SUA nu ar dori să închidă căile de refugiu şi siguranţă pentru disidenţii Rusiei sau pentru alţii care sunt vulnerabili la abuzuri ale drepturilor omului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. "De asemenea, am spus-o clar că este important să tragem o linie între acţiunile guvernului rus şi politicile sale în Ucraina şi poporul Rusiei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Comentează știrea

Gigel
24 august
EXPULZARE

Sunt de acord cu președintele Zelenski. Urgent trebuie expulzați toți rușii din Europa și America/Canada/Japonia/Australia/Marea Britanie, începând cu turiștii, studenții, sportivii, beizadelele, oamenii de afaceri, oligarhii, artiștii etc. Închideți granițele pentru vapoarele și avioanele rusești. Numai așa poporul Russiei se va trezi și printr-o revoluție îl va anihila pe criminalul Putin și acoliții lui. Altfel războiul va dura ani, iar Unchiul Sam și nu numai, va avea ocazia să testeze pe viu noile arme.

Pagina a fost generata in 0.315 secunde