O, ce veste minunată!... pentru bugetari

Statul achită în 2008 primele de concediu din 2001-2006

1066

Articole de la același autor

Bugetarii vor încasa în 2008 primele de concediu de odihnă cuvenite pentru perioada 2001-2006. Ele nu au fost achitate la timp, fiind suspendate prin legile bugetare anuale succesive și prin actele normative privind salarizarea.
Conform ordonanței de urgență aprobate de guvern, vor beneficia de această măsură: funcționarii publici, funcționarii publici cu statut special, personalul auxiliar din sistemul justiției, membrii corpului diplomatic și consular al României, precum și alte categorii de personal cărora li se acordă prime de concediu de odihnă, în baza legilor speciale.
Plata drepturilor se va face eșalonat, în trei tranșe. În luna martie 2008 se vor achita primele de concediu din anii 2001 și 2002. În iunie, cele cuvenite
pentru perioada 2003 și 2004. În octombrie se vor face plățile pentru anii 2005 și 2006.
În cazul în care există hotărâri judecătorești executorii, drepturile se achită într-o singură tranșă. Pensionarii îndreptățiți să încaseze primele de concediu pentru perioada activă vor primi banii tot într-o singură tranșă. La fel se va proceda și în cazul persoanelor decedate, moștenitorii lor urmând să primească toți banii o dată.
Primele de concediu de odihnă vor fi actualizate cu indicele de inflație, pe baza datelor comunicate de Institutul Național de Statistică. Dacă persoanele îndreptățite fac cererea de restituire după data de 31 octombrie 2008, sumele restante vor fi actualizate cu indicele de inflație prevăzut pentru luna octombrie 2008, indiferent de data la care se face cererea.
La plata acestor restanțe, bugetarii nu vor beneficia de cota unică de impozitare de 16%. Calculul impozitelor și contribuțiilor datorate de angajat și angajator, aferente primelor de concediu, se face în baza reglementărilor legale la data efectuării plăților.
De unde va plăti statul aceste sume? Ordonanța de urgență prevede că ordonatorii principali de credite au obligația să asigure aplicarea acestor măsuri cu prioritate din economiile obținute la cheltuielile de personal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2622 secunde