Atacul asupra consulatului Statelor Unite din Libia

SUA au fost avertizate în legătură cu un posibil atac, dar nu au luat măsuri

221
SUA au fost avertizate în legătură cu un posibil atac, dar nu au luat măsuri - stateleuniteaufostavertizatedeun-1347656259.jpg
Uciderea ambasadorului american în Libia și a altor trei membri ai personalului a fost rezultatul unor breșe de securitate grave și continue, afirmă "The Independent", în ediția electronică de vineri, afirmând că SUA au fost avertizate în legătură cu un posibil atac, dar nu au luat nicio măsură.


Administrația americană se confruntă în prezent cu o criză în Libia. Documente sensibile au dispărut de la consulatul din Benghazi, iar ceea ce se presupunea a fi o locație secretă, unde s-a retras personalul, a fost atacată cu mortiere, scrie "The Independent". 

Unele documente care lipsesc din consulat ar fi listele cu nume de libieni care colaborează cu americanii, în timp ce alte documente ar fi legate de contractele de petrol. 

Potrivit unor surse diplomatice, Departamentul de Stat american a avut informații credibile, cu 48 de ore înaintea revoltelor de la consulatul din Benghazi și de la ambasada din Cairo, că misiunile diplomatice americane ar putea fi vizate, dar diplomații nu au primit nicio avertizare pentru a intra în alertă de grad ridicat, care presupune restricționarea drastică a mișcărilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3239 secunde