SUA cer anchetă privind corectitudinea alegerilor din Rusia

265
1
SUA cer anchetă privind corectitudinea alegerilor din Rusia - alegeriputin-1331044776.jpg
Statele Unite au făcut luni apel la Guvernul rus să efectueze o anchetă "independentă" privind eventuale nereguli din timpul scrutinului prezidențial, pe care misiunea de observatori din Rusia l-a calificat drept subiectiv și inechitabil. Statele Unite s-au declarat "pregătite să coopereze" cu Vladimir Putin după ce rezultatele vor fi validate, a afirmat Departamentul de Stat într-un comunicat, subliniind că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a apreciat că un "câștigător net" s-a văzut după alegeri.

Statele Unite "iau totuși notă de preocuparea OSCE privind circumstanțele în care s-a derulat campania", a adăugat diplomația americană.

Derularea alegerilor a fost criticată luni de misiunea de observatori a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la Moscova.

"Cerem Guvernului rus să efectueze o anchetă independentă și credibilă privind toate neregulile semnalate", a indicat Departamentul de Stat.

"Așa cum subliniază raportul OSCE, luăm de asemenea notă de noile măsuri adoptate de Comisia Electorală Centrală (rusă) pentru a ameliora transparența procesului electoral după alegerile din decembrie", a precizat Departamentul de Stat.

Comentează știrea

nentu` Sam
7 martie 2012
$-olarei

Trebuie si ei,cumva(nenea Sam),sa justifice $-areii cheltuiti,pentru implementarea "democratiei" in Rusia(ca doar,nu sunt usa de biserica)

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Alegerile UMC au întrunit cvorumul
Pagina a fost generata in 0.4106 secunde