SUA cer Rusiei să-și ia mâna de pe al-Assad

304
SUA cer Rusiei  să-și ia mâna  de pe al-Assad - alassad1346686391-1346752164.jpg
Statele Unite ale Americii și-ar dori o poziție mai fermă și o declarație clară din partea Rusiei în care Moscova să renunțe la sprijinul militar acordat regimului de la Damasc, condus de Bashar al-Assad.


Punctul de vedere american a fost susținut de către Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

"Ne-am exprimat opinia referitoare la politica Rusiei. Ne-am dori ca autoritățile de la Kremlin să fie mai ferme, să se delimiteze de Assad și să renunțe la suportul militar și logistic acordat acestui regim", a declarat Nuland într-o conferință de presă.

De la începutul conflictului sirian, din martie 2011, peste 20.000 de oameni și-au pierdut viața, conform unor estimări furnizate de opozanții regimului Assad. Occidentul susține înlăturarea de la putere a președintelui Assad, în timp ce Rusia și China sunt de părere că ambele tabere beligerante din Siria sunt responsabile pentru evenimentele sângeroase, care au împins țara spre un război civil.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a acuzat Rusia că furnizează Damascului elicoptere de asalt și muniție, folosite în masacrarea insurgenților din orașele siriene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 August 2012
Stire din Actual : Măcel în Siria
Pagina a fost generata in 0.4169 secunde