SUA, sancțiuni împotriva unor lideri și a unui grup petrolier din Crimeea

100
SUA, sancțiuni împotriva unor lideri și a unui grup petrolier din Crimeea - congresulamerican-1397286908.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au introdus, vineri, sancțiuni împotriva a șapte lideri și a unui grup petrolier din Crimeea, suspectați că ar amenința "pacea și stabilitatea Ucrainei", a anunțat Departamentul Trezoreriei americane într-un comunicat. Sancțiunile "nu au nicio valoare" și nu pot "dăuna republicii noastre", a declarat ministrul Informațiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agenția CrimeaInform.


Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizați de aceste sancțiuni se numără Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului în Crimeea, fostul vicepreședinte al Parlamentului ucrainean Serghei Țekov, precum și primarul Sevastopolului, Aleksei Cialîi.


"Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua să impunem sancțiuni celor care continuă să amenințe integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei", a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA însărcinat cu lupta împotriva terorismului și cu informațiile economice, David Cohen.


Totodată, Trezoreria menționează că grupul de petrol și gaze Cernomorneftegaz a fost sancționat pentru "deturnarea activelor de stat ale Ucrainei", notează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4397 secunde