SUA se tem că programul Visa Waiver deschide frontierele pentru combatanții Statului Islamic

55
SUA se tem că programul Visa Waiver deschide frontierele pentru combatanții Statului Islamic - whatyouneedtoknowaboutthevisawai-1412000813.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, vineri, că o decizie privind capacitățile ce vor fi puse la dispoziția forțelor internaționale, în lupta împotriva Statului Islamic, va fi luată de autoritățile române în următoarele zile, primul organism abilitat să dezbată acest subiect fiind CSAT. Declarațiile vin în contextul în care americanii sunt îngrijorați de riscul pe care îl reprezintă numărul în crestere, al cetățenilor europeni, care luptă în Siria, alături de armatele Statului Islamic și care s-ar putea infiltra cu ușurință, pe teritoriul american.

Pe de altă parte, belgianul Gilles de Kerchove, oficialul european însărcinat cu coordonarea la nivelul UE al măsurilor de contra-terorism, declara, vineri, într-un interviu separat, că directorii celor mai importanți provideri de social media, printre care Twitter, Facebook și Google, vor participa la reuniunea, din Luxemburg, pentru a afla și, eventual, îmbunătăți planul european de contracarare a propagandei ISIS, derulată pe Internet, potrivit publicației Capital.

"Am dori ca aceste companii să dezvolte propria variantă de răspuns la această amenințare. Vom purta discuții importante cu marii jucători social media", a declarat De Kerchove, scrie capital.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4012 secunde