Scutul antirachetă

SUA vor progrese mai mari în discuțiile cu Rusia

469
1
SUA vor progrese mai mari în discuțiile cu Rusia - usarussia009-1326205511.jpg
Statele Unite vor progrese mai mari în discuțiile cu Rusia privind apărarea antirachetă, a declarat asistentul secretarului american de stat, Philip Gordon.

Rusia se opune vehement planurilor SUA de a desfășura sisteme antirachetă în apropiere de granițelor sale, considerând mișcarea o amenințare la adresa securității sale.

NATO și Statele Unite insistă că scutul are ca unic scop să apere statele Alianței de rachete lansate de Coreea de Nord și de Iran și că nu este orientat împotriva Rusiei.

"Ne dorim să facem mai multe progrese în ceea ce privește cooperarea NATO-Rusia și SUA-Russia în domeniul apărării antirachetă", a spus Gordon. "Cred că am făcut unele progrese către unele exerciții de apărare antira-chetă în teatre de operațiuni (...), ceea ce arată că cele două părți, la fel ca în trecut, la fel ca înainte de 2008, pot coopera într-un mod care să le servească interesele", a adăugat el.

"Vom continua să discutăm. Punctul nostru de vedere în acest dosar este, cred, destul de clar. Noi, Statele Unite și aliații noștri din NATO, vom avansa cu Abordarea Adaptivă în Etape, pentru că există o amenințare în creștere a proliferării rachetelor balistice, posibil combinată cu proliferarea armelor nucleare", a subliniat oficialul.

El a reiterat să sistemul nu este orientat împotriva Rusiei, iar "oferta de a lucra împreună este încă pe masă". "Vom continua să discutăm acest dosar cu Rusia și suntem nerăbdători pentru pro-grese în viitor", a spus Gordon.

Comentează știrea

admirator
11 ianuarie 2012
circ mediatic

atent regizat!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0965 secunde