Concurs "Super Tuesday", scrutinul decisiv pentru alegerile din SUA

339

Articole recomandate

Secțiile de vot s-au deschis ieri dimineață în New York pentru "Super Tuesday", zi în care 24 de state americane se vor pronunța pentru candidații lor, democrați și republicani, în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie, relatează AFP.
În tabăra republicană, senatorul John McCain este marele favorit, având un singur rival serios: Mitt Romney.
Viitorul președinte al Statelor Unite va fi unul dintre acești patru candidați. Hillary ar putea deveni prima femeie președinte al Statelor Unite, Obama ar putea deveni primul președinte afroamerican, McCain, la 72 de ani, ar fi cel mai în vârstă șef de stat american, iar Mitt Romney ar fi primul mormon care ar ocupa funcția de lider al Statelor Unite.
Primele birouri de vot s-au deschis la 11.00 GMT (13.00, ora României) în statul New York, iar ultimele birouri s-au închis în California, la 04.00 GMT (06.00, ora României).
Sondajele preconizează o luptă serioasă între Hillary și Obama, mai ales în California, stat care va atribui cei mai mulți delegați la convenția democrată din august, din Denver. Pentru obținerea învestiturii, candidatul democrat va avea nevoie de susținerea a cel puțin 2.025 dintre cei 4.049 delegați. Ieri au fost desemnați 2.084 delegați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0098 secunde