Suspecții Al-Qaida arestați în Spania planificau un atentat în Gibraltar

324
Suspecții Al-Qaida arestați în Spania planificau un atentat în Gibraltar - gibraltar-1344347098.jpg
Cei trei bărbați suspectați că fac parte din Al-Qaida care au fost arestați, săptămâna trecută, în Spania planificau un atentat împotriva unui centru comercial din Gibraltar, în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, potrivit presei spaniole.

Poliția a descoperit la domiciliul unuia dintre suspecți, turcul Cengiz Yalcin, în orașul spaniol La Linea de Concepcion, situat în apropiere de teritoriul britanic Gibraltar, o înregistrare video în care acesta apare pilotând un avion teleghidat, potrivit unei știri publicate în ediția on-line a cotidianului spaniol "El Pais", care citează surse din domeniul luptei împotriva terorismului.

"La un moment dat, avionul a coborât și a depus un pachet. La sol, Yalcin se bucura de realizarea sa", scrie ziarul.

Poliția crede că grupul celor trei pregătea un atentat cu ajutorul unui avion teleghidat, care urma să introducă și lase explozivi într-un centru comercial situat pe teritoriul britanic, în cursul JO care se desfășoară la Londra până pe 12 august, au anunțat televiziunea publică și alte publicații spaniole.

Niciun oficial din cadrul Ministerului spaniol de Interne nu a putut fi contactat pentru a confirma aceste informații.

v v v

Cengiz Yalcin a fost arestat joi, la domiciliul său, în La Linea de Concepcion. Ceilalți doi suspecți, ceceni, au fost arestați în apropierea orașului Ciudad Real, în centrul Spaniei, în timp ce se îndreptau spre orașul Irun, în nord, în apropiere de frontiera cu Franța.

La domiciliul suspectului turc, polițiștii au găsit o cantitate importantă de explozivi. Vineri, un judecător spaniol l-a inculpat pentru "posesie de substanțe explozive și dispozitive cu destinație teroristă", trimițându-l la închisoare.

Duminică, judecătorul i-a plasat în detenție și pe ceilalți doi suspecți, Eldar Magomedov și Mohamed Ankari Adamov, pentru apartenență la o grupare teroristă și posesie de material folosit la fabricarea unei bombe.

Potrivit documentelor judiciare, magistratul și-a bazat decizia pe informații furnizate de către justițiile americană și franceză, de către autoritățile ruse și de către poliția din Gibraltar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 August 2012
Stire din Actual : Manila, măturată  de ploile musonice
Pagina a fost generata in 1.7793 secunde