Suspecții în atentatul de la Burgas au fugit în România după comiterea atacului

237
Suspecții în atentatul de la Burgas  au fugit în România după comiterea atacului - burgas-1360241218.jpg
Doi dintre bărbații suspectați că au comis atentatul din iulie de pe aeroportul din Burgas, în Bulgaria, împotriva unui autocar cu turiști israelieni, au fugit prin România, a declarat ministrul bulgar de Interne, Țvetan Țvetanov, relatează New York Times, în ediția electronică. 


Oficiali din cadrul agențiilor de securitate și serviciilor de informații din mai multe țări colaborează pentru a-i găsi pe presupușii membri Hezbollah, un canadian și un australian, ambii cu descendență libaneză, despre care se crede că ar fi în spatele atacului. Autoritățile bulgare au refuzat să precizeze numele celor doi bărbați, care ar fi colaborat cu un al treilea, decedat accidental în timp ce încerca să amplaseze bomba în compartimentul de bagaje al autocarului.

Potrivit ministrului bulgar, după ce bomba a explodat, cei doi atacatori care au supraviețuit au fugit în România. Anchetatorii au descoperit un permis de conducere fals și un card pentru asigurări sociale în orașul Țar Kaloian. Pe card, au fost găsite urme de ADN ale suspectului decedat care îl legau pe acesta de fugari.

Din România, cei doi bărbați au luat avionul către Turcia, după care au mers în Liban, a declarat Țvetanov. El nu a precizat dacă în prezent suspecții se află în Liban sau dacă au fost emise mandate de arestare pe numele lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Actual : Atentat în nordul Irakului: 30 de morți
Pagina a fost generata in 0.4331 secunde