Suspiciune de gripă la Constanța

219
Medicii constănțeni au identificat, săptămâna trecută, prima suspiciune de gripă din acest sezon. Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Medicii spun că, în realitate, mai mulți pacienți prezintă simptomele gripei, motiv pentru care sunt recoltate probe serologice care sunt trimise la Institutul Cantacuzino, din București. "Până acum, din probele trimise, nu a fost confirmat niciun caz de gripă", a explicat dr. Carmen Roxana Cernat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
De asemenea, potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Sănătate Publică a județului Constanța, peste 600 de persoane au fost diagnosticate, în perioada 29 decembrie 2008 - 4 ianuarie 2009 cu viroze și pneumonii.
Medicii spun că, în realitate, numărul bolnavilor este mai ridicat, dar aceștia nu au fost diagnosticați întrucât cabinetele medicilor de familie au fost închise.
Pentru a preveni contractarea gripei, medicii recomnadă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Încă ne mai putem vaccina antigripal. De asemenea, este foarte important ca, pentru creșterea imunității, să consumăm cât mai multe legume și fructe, în special citrice, dar și produse pe bază de echinacea.
Deși au simptome comune, gripa și virozele pot fi diferențiate. În cazul gripei, în afară de febră sau de secreții nazale, bolnavul are dureri musculare pe tot corpul, dureri de cap și de glob ocular. În caz de gripă, este nevoie de prezentarea la medic, întrucât situația este mai gravă decât în cazul unei viroze. Specialiștii recomandă evitarea automedicației în cazul în care aveți simptome care indică gripa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7988 secunde