Sute de mii de persoane evacuate și aeroporturi închise în Indonezia, după erupția Vulcanului Kelud

191
Sute de mii de persoane evacuate și aeroporturi închise în Indonezia, după erupția Vulcanului Kelud - 20140202466328281rszcrp-1392374310.jpg

Articole recomandate

Autoritățile indoneziene au dispus vineri evacuarea a sute de mii de persoane, iar trei aeroporturi internaționale au fost închise, după erupția spectaculoasă a Vulcanului Kelud, pe Insula Java.


Acest vulcan, deosebit de periculos, deoarece este situat într-o regiune dens populată, a intrat în erupție joi seara.


Posturi de televiziune au difuzat imagini în care apar coloane de cenușă și lavă împroșcată către sate din vecinătate. Corespondenți AFP la fața locului afirmă că au văzut locuitori îngroziți, plini de cenușă, fugind pe motociclete sau la bordul mașinilor.


Aeroporturile Surabaya, Yogyakarta și Solo au fost închise, a declarat un oficial însărcinat cu aviația în cadrul Ministerului Transporturilor, Herry Bakti, pentru postul Metro TV, care a filmat avioane acoperite de cenușă pe tarmac.
Un purtător de cuvânt al Agenției pentru gestionarea catastrofelor a anunțat că 200.000 de persoane care locuiesc în 36 de sate aflate pe o rază de zece kilometri în jurul Vulcanului Kelud au primit ordin de evacuare.


La începutul lui februarie, alt vulcan indonezian, Sinabung, a intrat în erupție, provocând moartea a 16 persoane. Un vulcan "adormit" de aproximativ 400 de ani, el s-a "trezit" în 2010 și în septembrie 2013, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Actual : Cutremur puternic!
Pagina a fost generata in 0.4581 secunde