Sute de milioane de euro, din afacerile prostituției din Bulgaria

828
Sute de milioane de euro,  din afacerile prostituției din Bulgaria - bulgaria-1319630385.jpg
Cifra de afaceri anuală a rețelelor de prostituție bulgare este cuprinsă între 270 și 430 de milioane de leva (135 și 215 milioane de euro), conform unui studiu prezentat la Sofia.

Chiar dacă cifrele sunt doar aproximative, acestea evidențiază amploarea pieței prostituției, care afectează între 5.000 și 8.000 de femei în Bulgaria, subliniază studiul realizat de Institutul RiskMonitor.

"Prostituția este foarte răspândită în Bulgaria, fiind controlată în proporție de 90 la sută de rețele de crimă organizată", declară Stefan Popov, președintele RiskMonitor. "Cu toate acestea, practicarea pros-tituției nu este nici criminalizată, nici legalizată, situație ce permite continuarea exploatării, traficului de persoane și sclaviei", adaugă el.

Sărăcia, marginalizarea socială și speranța îmbogățirii sunt principalele forțe care stimulează prostituția în Bulgaria, conform Institutului.

RiskMonitor îndeamnă autoritățile bulgare să rezolve vidul legislativ în acest domeniu. Codul Penal prevede pedepse pentru proxenetism, însă nu și pentru practicarea prostituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3496 secunde