Taifunul Ma-on s-a dezlănțuit în sudul Japoniei

339
Taifunul Ma-on a început să măture coasta de sud a arhipelagului nipon, unde din cauza rafalelor puternice de vânt peste 300 de zboruri au fost anulate, iar cinci persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile locale, citate de agenția Jiji.

Într-o serie de localități din prefecturile Kagoshima și Miyazaki din sudul Japoniei are loc evacuarea în masă a populației.

Taifunul Ma-on, al șaselea și se pare cel mai puternic din acest sezon, cu o viteză a vântului în epicentru de circa 40 m/sec, a ajuns deja în largul insulei Shikoku, îndreptându-se în prezent în direcția nord-vest. Precipitații record sunt așteptate în zilele următoare atât în insula Shikoku, cât și în Kyushu, a treia ca mărime din arhipelag, unde valurile ajung în zona de coastă și la 10 metri înălțime.

Autoritățile au avertizat populația în legătură cu posibilitatea unor puternice inundații, închizând mai multe magistrale auto și comunicații feroviare. A fost perturbat și transportul cu feribotul între Kagoshima și Osaka, iar zone întregi au rămas fără curent electric.

Potrivit prognozelor meteo, ploile torențiale și rafalele de vânt vor scădea în intensitate, inclusiv în zonele deja afectate de cutremur și tsunami din insula Honshu, abia în a doua parte a săptămânii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5098 secunde