Țara care vinde tinere chinezilor singuri. Cât cer intermediarii pentru o soție

351
Țara care vinde tinere chinezilor singuri.  Cât cer intermediarii pentru o soție - taracarevinde-1544194708.jpg

Articole recomandate

Aproape 7.000 de femei din Myanmar au fost vândute și obligate să se căsătorească cu bărbați chinezi, în perioada 2013-2017. Acestea au fost victime colaterale ale politicii copilului unic în China, așa cum reiese dintr-un studiu publicat vineri în Bangkok, Thailanda.

Cele mai multe dintre aceste femei au fost nevoite să aibă copii, susțin autorii studiului publicat de școala americană de sănătate publică Johns Hopkins Bloomberg, în colaborare cu Asociația thailandeză a femeilor Kachin. În China există, în momentul de față, un surplus de aproape 34 de milioane de bărbați din cauza politicii autorităților de la Beijing privind controlul nașterilor introdus în perioada 1979-2015. Acest lucru a alimentat cererea de femei traficate din țările vecine, notează Agerpres.

Zeci de mii de femei sărace din Cambodgia, Laos, Myanmar și Vietnam ajung să se căsătorească în China. Unele dintre acestea se mărită de bunăvoie, însă altele sunt forțate de familiile lor sau sunt victimele unor traficanți. Autorii studiului susțin că aproape 7.500 de femei din statele Kachin și Shan, situate în nordul Myanmarului, au fost vândute ca soții unor chinezi. Cercetarea se bazează pe anchete desfășurate în rândul a peste 400 de femei din 40 de locuri din Myanmar și din China. Adesea, căsătoriile sunt aranjate de bătrânii satului sau de familiile tinerelor. Acestea nu pot refuza pentru că ele provin din treptele inferioare ale societății. Ele sunt obligate să se căsătorească cu bărbați mai în vârstă, bolnavi sau cu dizabilități.

Unele dintre căsătorii sunt totuși reușite și problema consimțământului este complexă și variază de la caz la caz, a afirmat coordonatorul raportului W. Courtland Robinson, în cadrul unei conferințe de presă la Bangkok, notează sursa citată.

Prețul unei soții pentru un chinez poate ajunge și la 15.000 de dolari, suma fiind împărțită adesea între diferiți intermediari. Autorii raportului le cer autorităților din Myanmar să pună capăt conflictului dintre armată și grupările rebele din statele Kachin și Shan.

De asemenea, cercetătorii cer Myanmarului să aplice legea privind tratamentul în cazul ființelor umane și să recunoască femeile drept victime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5186 secunde