Țările arabe din Golf denunță "ingerințele flagrante" ale Iranului

396

Articole recomandate

Monarhiile arabe din Golf au denunțat, în noaptea de duminică spre luni, "ingerințele flagrante" ale Iranului în regiune, acuzând Teheranul că acționează pentru a le destabiliza țările.
Într-un comunicat, de la finalul unei reuniuni extraordinare a miniștrilor lor de Externe, cele șase țări din cadrul Consiliului de Cooperare din Golf (CCG), și anume Arabia Suadită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite (EAU), Oman, Qatar și Kuwait, și-au exprimat "profunda îngrijorare față de continuarea ingerințelor iraniene" în regiune.
Acestea au acuzat Teheranul că "plănuiește comploturi vizând securitatea națională" a țărilor din cadrul Consiliului, că "seamănă revoltă și disensiuni confesionale între cetățenii lor" și că "aduce atingere suveranității" statelor din acest grup regional.
Reuniunea Consiliului intervine după ce mai mulți membri din cadrul acestuia au exprimat poziții dure împotriva Teheranului, acuzat că întreține o rețea de spionaj în Kuwait și de susținerea mișcărilor de contestare șiite în Bahrain, unde, la putere, se află dinastia sunnită al-Khalifa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1101 secunde