Teama de coronavirus atinge și Vaticanul! Rugăciunea Papei, transmisă video

174
Teama de coronavirus atinge și Vaticanul! Rugăciunea Papei, transmisă video - ddd-1583590738.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc va rosti duminică tradiționala rugăciune Angelus din biblioteca sa, și nu de la fereastra cu vedere spre Piața Sf. Petru, a anunțat sâmbătă Vaticanul, care dorește astfel să "evite riscurile'' de răspândire a coronavirusului, transmite Agerpres.

"Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte va avea loc în biblioteca Palatului Apostolic, și nu în Piața Sf. Petru, de la fereastră. Rugăciunea va fi transmisă în direct pe canalul Vatican News și pe ecranele din Piața Sf. Petru, astfel încât credincioșii să poată participa", a detaliat Vaticanul într-un comunicat. Această decizie "a fost necesară pentru a evita riscurile de răspândire a Covid-19 legate de formarea de adunări de oameni în timpul verificărilor pentru accesul în Piața Sf. Petru", a explicat Vaticanul. Audiența săptămânală a papei de miercuri "va avea loc în aceleași condiții".

Rugăciunea Angelus de duminică și audiența din ziua de miercuri reprezintă o atracție deosebită pentru pelerini și turiști care vin la Roma și doresc să-l vadă pe Papă. Prin urmare, mulțimea prezentă de obicei ar urma să fie redusă mult după anunțul Vaticanului.

În plus, până duminică, 15 martie, slujbele de la "Sfânta Marta", reședința papei, sunt închise pentru public. A trecut mai bine de o săptămână de când papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, liderul a 1,3 miliarde de catolici, nu a părăsit această reședință, situată în apropiere de Bazilica Sf. Petru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9423 secunde