Tensiune majoră în Europa! Mii de manifestanţi pro-palestinieni au demonstrat în centrul Londrei: 'Palestina Liberă'

354
Tensiune majoră în Europa! Mii de manifestanţi pro-palestinieni au demonstrat în centrul Londrei: 'Palestina Liberă' - londra-1697295797.jpg
Mii de manifestanţi pro-palestinieni au demonstrat sâmbătă în centrul Londrei, cerând încetarea operaţiunilor militare israeliene în Fâşia Gaza, care au fost cauzate de atacul terorist de amploare lansat în 7 octombrie de mişcarea palestiniană Hamas contra sudului Israelului.

Demonstranţii, majoritatea purtând drapele palestiniene şi scandând 'Palestina Liberă', s-au strâns în apropiere de Oxford Circus şi intenţionau să se îndrepte spre Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului britanic Rishi Sunak.

Poliţia britanică a avertizat înaintea acestui 'Marş pentru Palestina' că va aresta pe orice persoană care îşi va exprima sprijinul pentru mişcarea Hamas sau pentru alte grupări aflate pe lista organizaţiilor teroriste elaborată de Londra.

Atacul brutal lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili israelieni şi străini au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Luni, Israelul a impus un ''asediu total'' asupra Fâşiei Gaza, privată de atunci de aprovizionarea cu apă, electricitate şi alimente, şi pregăteşte o operaţiune terestră contra teroriştilor Hamas, ordonând populaţiei civile palestiniene să se îndrepte către sudul enclavei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2645 secunde