Tensiunea psihică poate provoca dureri de cap

6610
Aproape fiecare dintre noi s-a plâns în viață de dureri de cap. Acestea pot avea nenumărate cauze, iar localizarea, intensitatea și durata lor pot fi foarte variabile. Trebuie descoperită cauza care a provocat durerea de cap și tratată afecțiunea pentru a nu reapărea durerea.

Toți oamenii au avut experiența unei dureri de cap. Există o multitudine de cauze ale banalei dureri de cap. "O cauză frecventă de hipertensiune arterială este creșterea tensiunii. Durerea apare dimineața și are caracter pulsativ", a declatat Florian Stoian, medic internist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Tulburările de vedere, cauză a durerilor de cap
Simptome asociate cefaleei sunt amețelile, tulburările de vedere, zgomotele în urechi. Potrivit specialistului, "Localizarea durerii este în tâmple sau în ceafă".
Durerea de cap apare și în cazul hipotensiunii arteriale. Durerea de cap apare la schimbarea de poziție a capului. Durerea se manifestă la ridicarea din pat sau așezarea în pat.
Durerea poate apărea și după puncția lombară. Dacă o persoană își face puncție, de exemplu după meningită, poate rămâne cu dureri mari de cap.
Alte cauze frecvente sunt tulburările de vedere, oboseala, consumul exagerat de alcool, de tutun sau de cafea. Tensiunea psihică ar putea fi o altă cauză a apariției durerii.

Durerea de cap, asociată cu vărsăturile în cazul tumorilor cerebrale
Tumorile cerebrale au o particularitate aparte a durerilor de cap. În acest caz, durerea se asociază cu vărsături. "Tumora face compresie pe creier, care se dilată și astfel apar vărsăturile în jet", ne explică Florian Stoian.
Alte cauze ale durerii se întâlnesc în meningite, encefalite, abcese cerebrale, migrene, sinuzite, otite, spondiloze cervicale. "De multe ori avem pacienți cu afecțiuni ale fierii și, în acest caz, odată cu durerea biliară apare și migrena biliară".
Tratamentul diferă în funcție de boală. În fața unei dureri de cap trebuie să se caute cauza care a provocat-o și trebuie tratată. Prin tratarea afecțiunii scăpați și de durerea de cap. Potrivit medicului "Orice pacient este bine să urmărească și să descopere ce cauze îi produc durerea de cap".
Bolnavii care acuză o durere de cap sunt sfătuiți ca, înainte de a începe să-și aplice singuri tratamente, să apeleze la medic pentru a li se stabili un diagnostic cât mai exact.
Ca tratament se folosesc medicamente antiinflamatorii și antialgice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4073 secunde