TERORISTĂ LA VÂRSTA ADOLESCENȚEI! VA STA DUPĂ GRATII!

128
TERORISTĂ LA VÂRSTA ADOLESCENȚEI! VA STA DUPĂ GRATII! - tentativadeactdeter58974400-1494931441.jpg

Articole recomandate

O adolescentă de 17 ani, simpatizantă a organizației Statul Islamic, a fost condamnată marți de justiția din Danemarca pentru "tentativă de act terorist". Tânăra era acuzată de plănuirea unor atentate cu bombă folosind produse aflate la vânzare liberă, relatează AFP și DPA, potrivit Agerpres. 


Adolescenta, prezentată doar cu inițialele N.N. și care avea 15 ani în momentul faptelor, a fost arestată în ianuarie 2016 la locuința sa din satul Kundby, la circa 65 km vest de Copenhaga. Poliția a fost alertată chiar de familia fetei, îngrijorată de experimentele chimice suspecte desfășurate în pivnița casei.

La percheziție, ofițerii au găsit o sticlă de peroxid de hidrogen, o sticlă cu acid citric, o sticlă cu acetonă și o tavă de plastic cu reziduuri necunoscute, produsele fiind cumpărate din magazine de cosmetică, potrivit tribunalului.

Anchetatorii au mai descoperit că tânăra, care se convertise de câteva luni la islam, a scris că are de gând să pună bombe la fosta sa școală primară din Holbaek și la o școală evreiască din Copenhaga.

Potrivit experților, ingredientele adunate de adolescentă pentru a produce peroxid de acetonă (TATP) nu ar fi fost suficiente pentru a fabrica un dispozitiv exploziv realmente periculos, dar tribunalul din Holbaek a reținut intenția și motivațiile tinerei, care a semnalat în însemnările sale și pe internet că aderă la ideologia grupării Statul Islamic și a încercat să intre în contact pe Twitter cu responsabili ai acestuia.

Sentința în acest caz urmează să fie anunțată joi. Persoanele găsite vinovate de terorism riscă închisoarea pe viață în Danemarca, dar tânăra și avocata sa au susținut la proces că acuzata se "plictisea" și nu avea de gând de fapt să pună în practică planurile de atentat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9974 secunde