Teroriștii din Barcelona voiau să arunce în aer Sagrada Familia. Planul, dat peste cap de o explozie accidentală

303
1
Teroriștii din Barcelona voiau să arunce în aer Sagrada Familia. Planul, dat peste cap de o explozie accidentală - 17081715550322spaincrash0817exla-1503144706.jpg

Articole recomandate

Celula teroristă care a acționat joi în La Rambla intenționa să producă o explozie de proporții în Sagrada Familia, informează El Confidencial, care citează surse din cadrul investigației.

Guvernul spaniol, reunit sâmbătă în ședință de urgență, după atacul de la Barcelona, a decis să mențină la 4 niveul de alertă teroristă, subliniind că celula responsabilă a fost dezmembrată, relatează El Pais. Între timp, gruparea Statul Islamic a revendicat și atentatul cu mașină de la Cambrils, comis la câteva ore după cel de pe La Rambla.

"Experții ne-au recomandat, în unanimitate - iar noi am acceptat – menținerea nivelului de alertă teroristă la ‘ridicat’, patru din cinci", a declarat ministrul de Interne Juan Ignacio Zoido. El a precizat, însă, că vor fi luate o serie de măsuri sporite de securitate, fără a crește, însă, nivelul la 5.

Nivelul 5 de alertă teroristă a fost declarat în iunie 2015.

De asemenea, oficialul a precizat că Guvernul poate confirma că "celula (teroristă de la Barcelona – n.r.) a fost dezactivată". El a afirmat că investigația este în curs, dar nu a precizat ce se întâmplă cu suspectul căutat în continuare.

Afirmația lui Zoido a fost respinsă de poliția catalană. "La Mossos (poliția catalană – n.r.) nu vom dezminți, nici confirma ceea ce a comunicat Guvernul. Însă Mossos conduce această anchetă, în coordonare cu Poliția Națională și Guardia Civil. Noi vă vom informa când vom considera că celula a fost dezactivată", a subliniat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine catalane.

Între timp, gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat și atentatul de la Cambrils, din noaptea de joi spre vineri, soldat cu un mort și cinci răniți, dintre care un ofițer de poliție. Cei cinci autori ai atacului au fost uciși de forțele de ordine.

Faptul că ISIS a revendicat joi seară atacul de la Barcelona și separat, sâmbătă, pe cel de la Cambrils ridică semne de întrebare și sugerează că acesta din urmă a fost, mai mult sau mai puțin, improvizat, comentează AFP.

În ceea ce privește ancheta, autoritățile verifică în prezent dacă un cleric din Ripoll, Abdelbaki Es Satty, a jucat un rol în pregătirea atentatelor. Ofițerii caută probe ADN care să confirme că acesta a murit în explozia de miercuri de la Alcanar, despre care se crede că s-a produs în timp ce teroriștii încercau să construiascăă o bombă. Două persoane și-ar fi pierdut viața în deflagrație.

Abdelbaki ar fi servit ca imam la Ripoll timp de doi ani, înainte să renunțe brusc, în urmă cu două luni. Credincioșii au atras atenția că discursul său ar fi devenit radical.

Potrivit poliției, autorii atacurilor de la Barcelona și Cambrils ar fi început să se pregătească în urmă cu aproximativ două luni.

Teroriștii din Barcelona voiau să arunce în aer Sagrada Familia.Totul, însă, a fost dat peste cap de o explozie accidentală, produsă într-o locuință din Alcanar, Catalonia. Deflagrația a alertat imediat autoritățile, care au găsit la fața locului cantități importante de materiale despre care cred că urmau să fie folosite într-un atentat de proporții, dar și trupurile a doi jihadiști, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

D
19 august 2017
Dumnezeule !

Și când ne gândim că în epoca primară a creștinismului, atât creștinii ortodocși și musulmanii au fost una întru credință, adică creștini, după apariția lui Mahomed, o parte a creștinilor s-a separat, apărând musulmanismul = islamul și cealaltă parte a rămas în continuare creștină : ortodoxă în răsăritul Europei și catolică în vestul Europei și din creștinismul catolic mai târziu au apărut muuulte aripi și aripioare, adică protestanții, neoprotestanții și.......! Frații întru Hristos de altădată și de azi, Ismail și Isaac în loc să trăiască ca fratii, au ajuns să se omoare unii pe alții fără milă, precum Cain și Abel și mai zicem, că-l iubim pe Dumnezeu ?! Cum să ne mai rabde Bunul Dumnezeu, după câte crime au loc și astea nu se petrec, mărturisindu-l pe Hristos ci din dorința de a omorâ pe fratele tău ! Pentru că nu cunoaștem bine despre Cuvântul lui Dumnezeu, credem că după un masacru, ajung sfinți în Cer, pentru aceasta trebuie să citim, să ne documentăm ca să știm ce și cum să iubim pe Dumnezeu Domnul Savaot și pe aproapele nostru, adică pe orice semen de al nostru al tuturor! Să iubim și nu să omorâm, iubirea este DUMNEZEU, iar crima este diavolul, deci să-l iubim pe Dumnezeu Domnul Savaot și să urâm păcatul = pe diavolul = pe duhul răutății !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1682 secunde