Teroristul Mohamed Abrini, super-informator al poliției britanice

280
1
Teroristul Mohamed Abrini,  super-informator al poliției britanice - mohamedsuperinformatorul-1467201593.jpg

Articole recomandate

Mohamed Abrini ar fi devenit informator al poliției britanice și, în schimbul unor prețioase informații despre mediile jihadiste, el ar putea să beneficieze de un acord cu justiția, afirmă publicația britanică The Times. Mohamed Abrini, interogat în cadrul anchetelor asupra atentatelor de la Paris (130 de morți) și Bruxelles (32 de morți), ar fi acceptat să colaboreze cu poliția britanică pentru a i se mai reduce din pedeapsă, susține The Times, care a afirmat în ediția sa duminicală că belgianul de origine marocană, în vârstă de 31 de ani, ar fi devenit cel mai important informator (Supergrass) al poliției antiteroriste cu privire la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Concret, după negocieri secrete între Marea Britanie și Belgia, polițiștii belgieni au început să-i pună lui Abrini întrebări formulate de autoritățile britanice. Acest lucru le-ar putea permite să obțină informații prețioase despre eventuale comploturi teroriste și despre jihadiști aflați în Regatul Unit, mai ales după ce ancheta a stabilit că Abrini avea legături cu celula din Birmingham (în centrul Angliei), oraș cunoscut ca fief al islamiștilor britanici.

Mohamed Abrini se află în prezent în detenție preventivă în închisoarea din Bruges, unde este încarcerat și Mehdi Nemmouche, presupusul autor al masacrului de la Muzeul evreiesc din Bruxelles, soldat cu patru morți în mai 2014, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

costica
30 iunie 2016
opinie

O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.365 secunde