Lege împotriva folosirii Facebook pentru incitare la terorism

110
Lege împotriva folosirii Facebook pentru incitare  la terorism - facebooklegeterorismisrael-1466687573.jpg

Articole recomandate

 Miniștrii israelieni au declarat că intenționează să promoveze o lege care interzice utilizarea rețelei de socializare Facebook pentru promovarea actelor teroriste, informează agenția France Presse (AFP).

Ministrul Justiției, Shaked Ayelet, și cel pentru Securitate internă, Gilad Erdanont, au indicat, într-un comunicat comun, că s-au întâlnit cu responsabili ai Facebook pe care i-au informat cu privire la intențiile lor.

Potrivit celor doi miniștri, această legislație urmărește să scoată în afara legii difuzarea de "conținut inadecvat", așa cum sunt mesajele de "încurajare a atacurilor teroriste, insulta la adresa responsabililor publici și calomniile". Aceasta este o violare pentru care giganți ai internetului precum Facebook și Google ar putea fi făcuți responsabili, mai notează AFP.

La întâlnirea lor cu responsabilii Facebook, miniștrii israelieni au căutat să asigure retragerea în termen de 24 de ore a conținutului care "incită" la terorism, așa cum este cazul în Uniunea Europeană, se spune în comunicat. Israelul a dat asigurări că internetul a jucat un rol cheie în incitarea la violență împotriva israelienilor de către palestinieni începând din octombrie anul trecut. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2228 secunde