Israelul îngheață permisele de intrare pentru palestinieni

106
1
Israelul îngheață permisele de intrare pentru palestinieni - israel-1465478593.jpg

Articole recomandate

Israelul a anunțat, ieri, suspendarea permiselor de intrare acordate pentru 83.000 de palestinieni cu prilejul Ramadanului, fiind prima măsură concretă luată de autoritățile israeliene după atentatul comis în ajun de doi palestinieni la Tel Aviv și soldat cu patru morți și cinci răniți, relatează AFP.

"Toate permisele acordate pentru Ramadan, în special permisele destinate vizitelor familiale (pentru palestinieni) din Iudeea-Samaria sunt înghețate. (...) 83.000 de permise sunt deci înghețate", a anunțat COGAT, departament însărcinat cu coordonarea activităților israeliene în teritoriile palestiniene. Iudeea-Samaria este denumirea prin care guvernul israelian face referire la Cisiordania, teritoriul palestinian ocupat.

O mare parte dintre aceste permise sunt acordate palestinienilor care se deplasează în Ierusalimul de Est, parte palestiniană a Ierusalimului ocupat și anexat de Israel, cu ocazia Ramadanului care a început luni. Alți palestinieni se deplasează în mod tradițional în Israel pentru a se întâlni cu cei apropiați.

Autoritățile israeliene au decis, de asemenea, să înghețe toate cererile de permise pentru locuitorii din Fâșia Gaza. Numeroși palestinieni din Fâșia Gaza solicită autorităților israeliene permisiunea de a ieși din Gaza, aflată sub blocada statului israelian, pentru a merge și a se ruga pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est, cu ocazia Ramadanului.

Comentează știrea

costica
11 iunie 2016
opinie

Castigi bani rapid, chiar acum, luna asta! Inceteaza cu tot felul de incercari si incepe acum cea mai serioasa posibilitate de a castiga bani! Fara sa recrutezi oameni, simplu si eficient! Castigi bani urgent, acum, in prima luna, cu o munca foarte interesanta! Cere-mi repede detalii la adresa mea de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4592 secunde