Filmul unei crime din răzbunare. Adolescent răpit, bătut și ars de viu

363
Filmul unei crime din răzbunare. Adolescent răpit, bătut și ars de viu - filmuluneicrime-1462362264.jpg

Articole recomandate

Un evreu radical care a răpit și ucis un adolescent palestinian, contribuind astfel la declanșarea unui ciclu de violențe care a escaladat în războiul din Fâșia Gaza din 2014, a fost condamnat la închisoare pe viață de un tribunal israelian, plus încă 20 de ani de detenție, relatează DPA și AFP.

Yosef Haim Ben David a fost găsit vinovat de tribunalul districtual din Ierusalim de răpirea și uciderea adolescentului de 16 ani Mohammed Abu Khdair în iulie 2014.

El și încă două rude, în vârstă de 16 ani la momentul respectiv, au fost găsiți vinovați că l-au răpit pe Abu Khdair din locuința sa din Ierusalimul de Est, l-au bătut până și-a pierdut cunoștința și apoi l-au transportat într-o pădure din apropiere, unde Ben David l-a stropit cu benzină și i-a dat foc când încă era în viață.

Pe lângă închisoarea pe viață, tribunalul a dictat în cazul lui Yosef Haim Ben David o condamnare la 20 de ani suplimentari de detenție, pentru infracțiunile comise în afara crimei, respectiv răpire, tentativă de răpire a unui alt copil palestinian în ajun și atacuri asupra unor bunuri palestiniene.

De asemenea, el a fost condamnat să plătească 150.000 de shekeli (34.000 de euro) familiei victimei și 20.000 de shekeli (4.500 de euro) celei a copilului pe care a încercat să-l răpească.

Cu puțin timp înainte de pronunțarea sentinței, Ben David și-a cerut scuze în fața tribunalului, dar a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru actul comis. Luna trecută, tribunalul a ajuns la concluzia că Ben David era deplin conștient de acțiunile sale când a comis crima și drept urmare poate fi condamnat.

Ben David a spus că această crimă a fost o răzbunare pentru răpirea anterioară și uciderea a trei adolescenți israelieni de către doi palestinieni în Cisiordania.

Condamnările la închisoare pe viață în Israel sunt pe termen nelimitat, dar președintele le poate reduce la 25 sau 30 de ani în funcție de caz, în baza unei recomandări a unei comisii pentru eliberarea condiționată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0486 secunde