Israel: Silvan Shalom a demisionat după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală

92
Israel: Silvan Shalom a demisionat după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală - silvan-1450684719.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul Israelului, Silvan Shalom, care face parte din Partidul Likud, aflat la putere, al premierului Netanyahu, și-a dat demisia, duminică. Actul vine în urma unor acuzații de hărțuire sexuală a mai multe femei în timpul carierei sale.

Potrivit unor analiști, această demisie nu ar trebui să afecteze stabilitatea executivului israelian, potrivit B1.ro.

Presa din Israel a relatat în urlima perioadă că mai multe femei s-au plâns de faptul că fostul vicepremier le-a hărțuit, iar procurorul general al acestei țări a cerut poliței, duminică, să ancheteze aceste acuzații.

"Am decis să demisionez din funcția de ministru și din Knesset (Parlamentul israelian)", spunea Shalom într-un comunicat. De altfel, el s-a arătat îngrijorat de faptul că evenimentele din ultimul timp ar putea să-i afecteze familia.

Totodată, fostul vicepremier nu este singurlul demnitar israelian de rang înalt care este nevoit să-și dea demisia în urma unui scandar de hărțuire sexuală.

Moshe Katsav, fostul președinte al Israelului, a demisionat în urmă cu opt ani. Ulterior el a fost condamnat la 7 ani de închisoare, după ce autoritățile l-au găsit vinovat de violarea, în două rânduri, a unei asistente, pe când era ministru, la sfârșitul anilor 1990, și că a agresat sexual alte două femei care munceau pentru el pe când conducea țara.

Totuși, Katsav a negat orice delict.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6087 secunde