Teroristul Salah Abdeslam vrea să fie predat autorităților franceze

74
Teroristul Salah Abdeslam vrea să fie predat autorităților franceze - salahabdeslam-1459438490.jpg

Articole recomandate

Publicația franceză "Le figaro", susține că teroristul Salah Abdeslam, care a ajuns pe mâinile autorităților la data de 18 martie la Bruxelles, vrea să fie predat Franței și "să colaboreze cu autoritățile franceze". Declarația ar fi fost făcută jurnaliștilor chiar de către avocatul acestuia.

"Vă confirm că Salah Abdeslam dorește să fie predat autorităților franceze", a explicat avocatul lui Abdeslam.

"El este de acord cu punerea în aplicare a mandatului său de arestare european", a continuat acesta.



Potrivit unui purtător de cuvânt al Parchetului belgian, procurorul federal "nu se opune" predării lui Salah Abdeslam statului francez.

Salah Abdeslam, unicul supraviețuitor al comandourilor care au comis atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris.

El devine ținta numărul 1 a Statului Islamic, pentru care a operat și a comis atacurile teroriste din noiembrie, anul trecut, în Paris. Acceptul său de a colabora cu autoritățile franceze este o lovitură puternică dată Statului Islamic, anunță AFP.

Abdeslam (26 de ani) nu a fost scos joi dimineață din închisoarea din Bruges (nord-vest) pentru audierea sa în fața curții de apel de la Bruxelles, consacrată examinării mandatului de arestare european emis pe numele său de către Franța, după atentatele din noiembrie trecut soldate cu 130 de morți. Audierea a fost amânată pentru oră locală 16:00 (14:00 GMT) pentru a lăsa timp procurorului să discute cu Abdeslam în închisoare, le-a declarat jurnaliștilor Cedric Moisse, avocatul său. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4626 secunde