Thailanda: Comisia anticorupție anunță că o va inculpa pe premierul Yingluck Shinawatra

94
Thailanda: Comisia anticorupție anunță că o va inculpa pe premierul Yingluck Shinawatra - yingluckshinawatra-1392718203.jpg

Articole recomandate

Comisia anticorupție thailandeză (NACC) a anunțat că o va inculpa pe premierul Yingluck Shinawatra pentru neglijență în legătură cu programul său controversat de ajutor acordat cultivatorilor de orez, o procedură care ar putea duce la destituirea sa.
Comisia a precizat într-un comunicat că Yingluck a ignorat avertismentele ce atrăgeau atenția că programul va duce la corupție și pierderi financiare.


"NACC a decis în unanimitate să o convoace pe Yingluck Shinawatra (...) pentru a i se prezenta acuzațiile formulate împotriva ei la 27 februarie".


Programul de ajutor pentru cultivatorii de orez, care a determinat Guvernul să cumpere cereale de la agricultori cu până la 50 la sută peste prețul pieței, a contribuit la victoria zdrobitoare a lui Yingluck Shinawatra la alegerile din 2011.


Dar subvențiile fac în prezent obiectul criticilor, iar acestea pun și mai multă presiune pe un Guvern care se luptă de trei luni cu o criză politică pe care alegerile haotice din 2 februarie nu au temperat-o.


Criticii programului acuză că acesta a antrenat o corupție masivă, că a adus o lovitură finanțelor publice, că a făcut regatul să-și piardă locul de prim exportator mondial de orez și a creat un stoc de produse nevândute, scrie Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Actual : TRAFICANȚI de...COBRE VII!
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : De revelion în Hua Hin, Thailanda
Pagina a fost generata in 0.8274 secunde