Concurs Timoșenko intenționează să participe la prezidențiale

1456

Articole recomandate

Premierul ucrainean Iulia Timoșenko a declarat că "echipa" sa intenționează să participe la alegerile prezi-dențiale, până la desfășurarea cărora, potrivit declarațiilor sale, au mai rămas șapte luni, a anunțat Interfax.
"Știți, echipa noastră inten-ționează să participe la alegerile prezidențiale. Aveți garanția că nimeni nu va renunța (n.r.-la angajamente)", a spus Timo-șenko în cadrul unei ședințe cu oameni de afaceri, joi, la Kiev.
Președintele ucrainean Vic-tor Iușcenko, a cărui popu-laritate a scăzut drastic, a anunțat, în aprilie, că va candida pentru un al doilea mandat, pentru a îndeplini promisiunile pe care le-a făcut în timpul revoluției portocalii care l-a adus la putere.
Tot în aprilie, liderul opoziției ucrainene, Viktor Ianukovici, care a pierdut alegerile prezi-dențiale repetate în 2004, va candida din nou la preșe-dinție. În 2004, Ianukovici a fost declarat inițial câștigătorul scru-tinului prezidențial, dar după săptămâni de proteste masive față de fraudele electorale, Curtea Supremă a anulat rezul-tatele și a ordonat repetarea alegerilor. Iușcenko a fost câști-gătorul noului scrutin. Ianukovici a devenit premier la scurt timp după aceea, dar a trecut în opoziție când alianța partidelor portocalii a câștigat alegerile legislative anticipate, în 2007.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.661 secunde