Tot mai multe țări implicate în scandalul cărnii de cal. Austria, pe lista neagră

121
Tot mai multe țări implicate în scandalul cărnii de cal. Austria, pe lista neagră - ae-1361430801.jpg
Urme de carne de cal nedeclarată au fost depistate în produse regionale din Carinthia (sudul Austriei) ale companiei Josef Freitag din St. Georgen im Lavanttal, a anunțat miercuri ministrul regional al Sănătății, Peter Kaiser, citează Agerpres.


Produsele respective sunt cârnați "Kärtner Hauswürstl" și "Lavanttaler Bauerwurst", specialități locale. "Cer populației să returneze produsele deja cumpărate, am desemnat un lanț de supermarketuri să se ocupe de retragerea produselor" din circulație, a explicat Peter Kaiser. La 20 februarie, Autoritatea austriacă pentru sănătate și siguranță alimentară (Ages) a realizat 53 de teste. Un test s-a dovedit pozitiv, respectiv "Tortellini, carne de vită" care conțineau carne de cal în proporție de 5,2 la sută.


Scandalul cărnii de cal etichetate fals drept carne de vită a afectat aproximativ 15 țări europene.Guvernul francez a dezvăluit existența unei filiere care trecea prin cel puțin cinci țări: Franța, Luxemburg, România, Olanda, Cipru. Cazul implică 750 de tone de carne folosită pentru prepararea a peste 4,5 milioane de produse vândute în 13 țări europene, completează sursa citată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2628 secunde