Carnea de cal, cum se gătește cel mai bine

13139
Carnea de cal, cum se gătește cel mai bine - carnecal-1360848280.jpg
Caracteristicile cărnii de cal sunt culoarea roșie închisă și dulceața, datorată cantității crescute de zaharuri din mușchi.  Carnea de cal are un conținut ridicat de proteine, este bogată în fier și săracă în grăsimi.

Aceste caracteristici o fac mai puțin calorică, mai digerabilă, fiind indicată în mod special în alimentația copiilor. Poți încerca să o gătești ca pe oricare altă carne roșie, preferabil "în sânge", evitând prepararea prelungită, care riscă să o întărească și să o usuce.

Carnea de cal este foarte bună pentru tartar - crudă, tocată foarte mărunt, condimentată cu ierburi aromatice, ulei de măsline extravirgin, lămâie, sare și piper.

Părțile mai bogate în țesut conjunctiv au nevoie de o preparare mai îndelungată. Acestea pot fi fierte sau făcute ragu și folosite apoi ca garnitură la paste. Celelalte părți pot fi gătite la cuptor, pe grătar sau prăjite în tigaie. În primul caz, adaosul de untură de porc sau marinarea mai îndelungată îi vor da cărnii un plus de frăgezime.

Se face distincția între animalele tinere (mânji) și cele adulte, carnea lor având prețuri diferite. Părțile fragede ale cărnii de mânz sunt folosite la friptură, în timp ce restul sunt destinate fierberii înăbușite și preparării tocanelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Tort de ciocolată cu migdale și nuci
Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Pregătește cina perfectă
Pagina a fost generata in 1.3921 secunde