Tort de ciocolată cu migdale și nuci

1228
Tort de ciocolată cu migdale și nuci - tort-1360848353.jpg
Este cel mai bun tort cu ciocolată și nuci care există! În ziua următoare celei în care l-ați făcut, ar trebui să încercați să-l fărâmițați deasupra unei bucăți de înghețată și să turnați deasupra puțin espresso. Puteți folosi, după plac, orice formă de prăjituri, cu condiția să fie bine unsă cu unt și tapetată cu făină.

Ingrediente pentru 8 porții: 150 g migdale, fără coajă și pieliță; 150 g nuci, fără coajă și măcinate fin; 300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao); 1 linguriță cu vârf de pudră de cacao de cea mai bună calitate; 255 g unt; 100 g zahăr pudră; 6 ouă mari, cu albușurile separate de gălbenușuri; sare.

Preîncălziți cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Acoperiți fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20-25 cm, cu o bucată de hârtie pergament, apoi ungeți-o peste tot cu unt și tapetați-o cu făină. Puneți migdalele și nucile într-un robot de bucătărie și măcinați-le fin. Apoi adăugați ciocolata și pudra de cacao și mai amestecați totul încă 30 de secunde, astfel încât să mărunțiți și ciocolata. Mutați totul într-un alt vas. Puneți în robot untul și zahărul și bateți totul până ce compoziția capătă un aspect subțire și pufos. În acest punct, adăugați în robot gălbenușurile, unul câte unul, apoi turnați înapoi compoziția cu ciocolată.

Într-un alt vas, bateți albușurile împreună cu un praf de sare, până ce obțineți o spumă tare. Adăugați cu grijă albușurile peste amestecul cu ciocolată, unt, migdale și nuci. Turnați apoi compoziția rezultată în tava pentru copt. Așezați tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de circa 1 oră. Pentru a verifica dacă tortul este gata, introduceți în aluat o scobitoare (sau vârful unui cuțit) timp de 5 secunde; atunci când o scoateți, ar trebui să nu aibă aluat lipit pe ea. Serviți cu frișcă bătută, înghețată sau creme fraiche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Pregătește cina perfectă
Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești friptura perfectă
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.2273 secunde