Ai stomacul tare? Atunci încearcă o porție de tarantule prăjite cu un vin din pui de șoareci

475
Ai stomacul tare? Atunci încearcă o porție de tarantule prăjite cu un vin din pui de șoareci - tarantula-1360160685.jpg
Preparatele culinare care ne încântă simțurile zi de zi sunt, bineînțeles, diferi-te de la o cultură la alta. Totuși, unii bucătari șochează cu ideile inge-nioase despre felurile în care pot prepara unele alimente și ingre-dientele pe care le folosesc.

Iată câteva preparate conside-rate ciudate sau chiar dezgus-tătoare de către "necunoscători", potrivit Regimes.net, citat de Ziare.com.


Balutul reprezintă un intermediar între oul și carnea de rață. Oul de rață fertilizat este lăsat să incubeze aproximativ două săptămâni, timp în care embrionul se dezvoltă aproape în întregime. Apoi oul este fiert, iar conținutul este mâncat direct din coaja ruptă.

Vinul din pui de șoareci este privit ca o băutură vindecătoare în China și Coreea. Puii de șoareci sunt înecați în sticle sau damigene pline cu alcool de orez. O condiție importantă este ca puii respectivi să nu aibă mai mult de două sau trei zile, pentru a nu lăsa fire de blană în băutură. Se consideră că după un an, timp în care este ținută la întuneric, licoarea capătă proprietăți vindecătoare, în special în caz de boli de ficat și răceli.

Escamoles este un fel de mâncare tipic mexicană, reprezentată de o salată preparată din ouă de furnici gigantice negre. Recoltarea "ingredientelor" este deosebit de periculoasă, deoarece furnicile respective sunt veninoase și foarte agresive.

Fugu este un pește otrăvitor din apele Japoniei. Ficatul și intestinele sale conțin o substanță neuroto-xică, numită tetrodoxină, care provoacă paralizia rapidă a mușchilor, ducând la moarte prin asfixiere, deoarece nu există antidot.

Tarantulele prăjite reprezintă o specialitate din Cambodgia, apă-rând în timpul unei perioade de foamete. Astăzi, sunt considerate o delicatesă. De aceea, în fiecare zi, autocare cu turiști străini vin în zonele unde există această tradiție culinară, pentru a degusta felul de mâncare căruia i se atribuie proprietăți revigorante.

Surstromming reprezintă o specialitate suedeză, pregătită din hering din Marea Baltică, însă printr-o metodă surprinzătoare: peștele este pescuit primăvara, apoi lăsat să fermenteze în saramură pentru o lună, după care este închis în cutii în care continuă fermentarea.

Tiet canh este o supă tradițională congelată vietnameză. Aceasta conține carne și sânge proaspăt de pasăre sau porc, un sos care împiedică coagularea, alune și ierburi aromate.

Clătite cu muște (Malawi): muștele sunt prinse într-o plasă, zdrobite într-o tigaie și apoi prăjite ca o clătită, pe…..orice suprafață de metal disponibilă, mulțumită atotputernicului soare.

Testicule de taur (Spania): Se spune că acestea ar avea un efect îmbunătățit, în comparație cu Viagra…

Pupe prăjite din viermi de mătase (Coreea de Sud): Sunt fierte și asezonate, fiind servite, de asemenea, și pe străzi, așa că, fii atent când comanzi alune prăjite și bere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești friptura perfectă
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Supă de pui cu porumb și smântână
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.3357 secunde