Te ține punga? Încearcă o masă cu cartofi La Bonette, ciuperci Matsutake și vită Kobe

363
Te ține punga? Încearcă o masă cu cartofi La Bonette, ciuperci Matsutake și vită Kobe - fondbucatarie-1359640389.jpg
Credeați că luxul însemnă doar bijuterii, mașini scumpe sau haine de firmă? Unele mâncăruri și băuturi pot costa chiar mai mult ca acestea și demonstrează la fel de bine apetitul pentru lux. 


Probabil ați auzit deja de extravaganțe cum ar fi trufele, șofranul sau caviarul, care pot costa câteva mii de dolari pentru un kilogram. Dar cu siguranță nu știați că ați putea plăti 13.000 de dolari pentru ceai sau 26.000 de dolari pentru doi pepeni… Ce e drept, sunt soiuri foarte rare care au nevoie de condiții deosebite.

BusinessInsider a alcătuit o listă cu cele mai scumpe 12 astfel de alimente:

Cafeaua Kopi Luwak - 230$/kg: Cafeaua trece prin tractul digestiv al mamiferului african zibete, apoi este uscată.

Brânza de elan - 1000$/kg: Este produsă numai în regiunile rurale din Suedia, la ferme private de elani.

Vită Kobe - 1000$/kg: Vita provine din regiunea japoneză cu același nume.

Cartofii La Bonette - peste 3000$: Cartofii La Bonette, cândva în primejdie de dispariție, se pot cultiva numai pe insula Noirmoutier din apropierea Coastei de Vest a Franței.

Tonul roșu - 2.700$/kg: La o licitație din Japonia, un astfel de pește, cântărind peste o tonă, s-a vândut cu 736.000 de dolari.

Ciuperci Matsutake - 4.000$/kg: Japonia își face o a treia apariție pe listă, de data aceasta cu ciupercile Matsutake. Foarte multe exemplare din specia de copac sub care cresc au fost distruse de insecte, ceea ce face ca ciupercile să fie foarte rare.

Șofran - 5.400$/kg: Faimosul condiment este cules manual, iar un kilogram însemnă peste 75.000 fire de șofran.

Trufe albe europene - 7.200$/kg: Pentru a găsi trufele acestea este nevoie de câini special dresați. Ele cresc sub pământ, deseori lângă rădăcinile stejarilor.

Pepene negru Densuke - 6.100$/8 kg: Un pepene negru Densuke s-a vândut cu acest preț în 2009, tot în Japonia. Soiul se cultivă doar pe insula Hokkaido, producându-se doar 10.000 pe an.

Ceai chinezesc Tieguanyin - 13.000$/kg: Ceaiul e un soi deosebit care face parte din categoria "oolong"("dragonul negru").

Caviar Almas - 25.000$/conserva: Caviarul este produs de sturionul beluga, iar conserva este din aur de 24 de karate.

Pepeni Yubari - 26.000$/2 bucăți: Pentru a cincea oară pe listă, un produs japonez. Este vorba tot de un pepene rar, Yubari, două fructe putând costa până la 26.000 de dolari, însă se pot găsi și cu 50-100 de dolari în supermarketurile japoneze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești friptura perfectă
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.6568 secunde